Skip links
De voedingswaarde van beenmerg van grasgevoerde runderen

De voedingswaarde van beenmerg van grasgevoerde runderen

De voedingswaarde van beenmerg van grasgevoerde runderen

Wanneer we denken aan voedingsmiddelen afkomstig van runderen, denken de meesten van ons aan steaks, hamburgers en andere vleesdelen. Maar er is een bijzonder voedzaam en vaak over het hoofd gezien onderdeel van het rund: beenmerg. In deze blog gaan we dieper in op de voedingswaarde van beenmerg van grasgevoerde runderen en ontdekken we de indrukwekkende gezondheidsvoordelen die het kan bieden.

 “Een overvloed aan gezondheidsvoordelen.”

Een overvloed aan voedingsstoffen

Beenmerg, het zachte weefsel dat zich binnenin de botten van runderen bevindt, is een ware schat aan voedingsstoffen. Het bevat een rijke bron van essentiële voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen, gezonde vetten en aminozuren. Vooral grasgevoerde runderen, die een natuurlijk dieet hebben van gras en kruiden, bieden een nog hogere concentratie van deze waardevolle voedingsstoffen.

  1. Essentiële vitaminen: Beenmerg is een uitstekende bron van vitaminen, waaronder vitamine A, K, E en verschillende B-vitaminen zoals B12. Vitamine A is essentieel voor een gezonde huid, ogen en immuunsysteem, terwijl vitamine K belangrijk is voor de bloedstolling en botgezondheid.

  2. Gezonde vetten: Beenmerg bevat een goede hoeveelheid gezonde vetten, waaronder verzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetten spelen een rol bij het behouden van een gezonde celstructuur, hormoonproductie en het bevorderen van een gezond cholesterolgehalte.

  3. Mineralen: Beenmerg is ook rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium, fosfor en kalium. Deze mineralen zijn belangrijk voor het behoud van sterke botten, het reguleren van de bloeddruk en het ondersteunen van een gezonde spierfunctie.

De voedingswaarde van beenmerg van grasgevoerde runderen

Gezondheidsvoordelen van beenmerg

Het consumeren van beenmerg van grasgevoerde runderen kan verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengen:

  1. Ondersteunt de gezondheid van botten en gewrichten: Beenmerg bevat collageen en andere verbindingen die essentieel zijn voor het behoud van sterke botten en gezonde gewrichten. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een goede mobiliteit.

  2. Verbetert de spijsvertering: De gelatine in beenmerg kan helpen bij het herstellen van de slijmvliezen van de darmen, wat de spijsvertering kan ondersteunen en de opname van voedingsstoffen kan verbeteren.

  3. Versterkt het immuunsysteem: De voedingsstoffen in beenmerg, waaronder vitamine A en andere antioxidanten, kunnen het immuunsysteem versterken en helpen bij het bestrijden van infecties en ziektes.

  4. Bevordert een gezonde huid en haar: De combinatie van collageen, vitamine A en gezonde vetten in beenmerg kan bijdragen aan een gezonde huid, glanzend haar en sterke nagels.

Hoe beenmerg te gebruiken

Beenmerg kan op verschillende manieren worden geconsumeerd. Het kan worden toegevoegd aan soepen, sauzen of stoofschotels voor een rijke smaak en voedingsboost. Ook kan het op toast worden gesmeerd als een smakelijke en voedzame spread. Zorg ervoor dat je altijd kiest voor beenmerg afkomstig van grasgevoerde runderen om te profiteren van de hoogste voedingswaarde. Je kan kiezen voor Vers Beenmerg, Biologische Runder Bone Broth of voor een supplement als Premium Bone Marrow of Premium Bone Broth Powder van Nordic Kings Supplements. 

Beenmerg van de grasgevoerde runderen is een ware krachtpatser als het gaat om voedingswaarde en gezondheidsvoordelen. Het zit boordevol essentiële voedingsstoffen die belangrijk zijn voor verschillende aspecten van onze gezondheid. Door beenmerg toe te voegen aan je voedingspatroon, kun je profiteren van sterke botten, een gezonde spijsvertering, een versterkt immuunsysteem en een stralende huid. Dus waarom zou je dit waardevolle onderdeel van het rund niet eens een kans geven en de voordelen ervaren?

Genoemde producten in deze blog